CERITA-CERITA..


Happy Friday everyone!!

Cip baru saja dapat sorang maid kita panggil Kak Su.
She's 40 years old.
Pernah bekerja di Makkah.
Alhamdulillah she is adjusting well.

Orang dah biasa kerjakan so senanglah Cip takyah cakap banyak-banhak.

One fine day, nak request Kak Su masak nasi mandy.

Minggu lepas, Cip memang super busy sampai tak jumpa anak-anak sangat pun.
Dengan seminar Millionaire marketing mastery by Dr Azizan la, dengan urusan bisnes dan akaun.


Minggu ni Cip just santai spend masa dengan anak-anak. Suami pulak baru balik dari outstation seminggu.
Bisnes ni memanglah busy.
Kalau orang kata nak berniaga sebab nak relax, memang dia terkejutlah nanti.
Bisnes lebih sibuk dari makan gaji.
Cuma bezanya pulangannya jauh lebih banyak. Maybe 10x ganda macam tu.
Dan bisnes ni masa kita flexible.
Kita tak terikat dengan jadual.
Ada masa kita perlu luangkan dengan family, so kita bayar balik pada anak-anak.
Most of the time anak-anak depan mata sebab ofis Cip di tingkat 1 rumah.
Cuma ada masa kami suami-isteri perlu keluar uruskan hal syarikat.

Tahun 2016 dah nak habis. Cepatnya masa berlalu. Cip nak kena siapkan marketing planning 2017 ni.
Adoi!!

2017 Cip akan sibuk menyelit dengan seminar DAO lagi.
Tapi I'm so excited sebab Cip menjangkakan sale RYG in 2017 akan hit sejuta sebulan.
Bulan Januari pulak RYG akan buat seminar bisnes yang pertama.
Then Cip akan pergi holiday ke Tokyo.
Malangnya akibat kesibukan ini, Cip belum prepare travelling details pun lagi.
Adoi.
Banyak betul kerja bertangguh. Rasa nak tampar muka saja.

Sekarang ni Cip pregnant at 13 weeks. Alhamdulillah baby sihat.
Harap-harap baby boy.
Kalau boy lengkaplah keluarga dan mommy bolehlah stop beranak­čśé.

Ok guys have a great day.

Comments

Popular Posts